"Neka niko ne čeka Joshuu, ja ću ga nokautirati"

Joseph Parker najavio

"Neka niko ne čeka Joshuu, ja ću ga nokautirati"

M. Šljivak

Svjetski prvak teške kategorije po verziji WBO, novozelandski bokser Joseph Parker, ima namjeru da nokautira Anthonyha Joshua i da dođe do još tri naslova (WBA, IBF, IBO).

Novozelanđanin je jedan od potencijalnih rivala Anthonyja Joshue u velikim obračunima šampiona koji se čekaju u narednoj godini.

Vjeruje se da bi upravo Parker u martu ili aprilu mogao u ring sa Britancem, a zatim i sa WBC prvakom Deontayem Wilderom.

Međutim, Parker tvrdi da do obračuna Wildera i Joshue neće doći jer će se on potruditi da nokautira Britanca,

"Zamišljao sam borbu protiv Joshue. Poštujem njegovu moć, ali sebe u tom meču vidim kao pobjednika. Ne vjerujem da me može ugroziti. Ne pomijera se dobro, brzo se umara, a gomila mišića je proitv njega i nema šanse da preživi svih 12 rundi", poručio je Parker.

Ovaj borac je u karijeri na omjeru od 24-0 uz 18 nokauta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi