"Neka se niko ne naljuti, Amel je najbolji sportista u BiH"

Nakon velike pobjede

"Neka se niko ne naljuti, Amel je najbolji sportista u BiH"

M. Šljivak

Amel Tuka je sinoć oduševio atletski svijet.

Slavio je u utrci s 800 metara, te je ostvario jedan od najboljih rezultata svih vremena.

Tuka ističe kako je bio jako opušten prije trke i da je dosta rasterećeno trčao.

"Prije same trke sam se osjećao baš dobro. Imao sam dozu samopouzdanja, znao sam da će u trci to biti dobro. Bio sam rasterećen i nisam razmišljao o trci, iako su tu bili svi najbolji na svijetu", rekao je bh. atletičar.

Njegov otac Senad kaže da su svi bili na nogama kada je Amel prvi prošao kriz cilj.

"Kad smo vidjeli kako finišira, svi smo skočili, sve je bilo na nogama. Presrets+ni smo", rekao je otac bh. atletičara Senad Tuka.

I kolege bh. atletičara su presretne.

"Sinoć smo zamalo dobili srčani udar. Nevjerovatno je šta je Amel napravio za BiH, za atletiku u našoj zemlji", istakao je nekadašnji skakač u vis Elvir Krehmić.

"Mogu slobodno reći da je on naš najbolji sportista, neka se drugi ne ljute. Želim mu da pokaže ovo isto na Svjetskom prvenstvu. Ako bude na ovom nivou, nadamo se i toj medalji", rekao je bacač kuge Hamza Alić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.