Nekoliko velikih iznenađenja na otvaranju Shaghai Mastersa

Najbolji snooker igrači bore se za titulu u Shanghaiju

Nekoliko velikih iznenađenja na otvaranju Shaghai Mastersa

A. Beganović

Kompletirano je 1. kolo Shanhhai Mastersa u snookeru koji se igra za nagradni fond od 450.000 funti s tim što će pobjedniku pripasti 85.000 funti.

Prvo kolo Shanghai Mastersa donijelo je nekoliko iznenađujućih rezultata, a aktuelni svjetski prvak i branilac titule na Shanghai Mastersu, Stuart Bingham, plasirao se u 2. kolo. Bingham je na otvaranju turnira rezultatom 5:2 po frameovima savladao domaćem takmičara Fanga Xiongmana.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje titule, te četvrti nositelj turnira Neil Robertson, poražen je u 1. kolu. Bolji od Robertsona bio je Jamie Cope (5:4). Osmi nositelj Joe Perry položio je oružje u duelu sa malo poznatim Kyrenom Wilsonom (5:2), dok je Mike Dunn nadigrao 14. nositelja Marca Fua (5:3).

Drugi nositelj Mark Selby je predao meč Davidu Graceu zbog smrtnog slučaja u porodici, dok je Ricky Walden zbog prvog rođendana svog djeteta predao meč Matthewu Seltu.

Dosta zanimljiv meč odigrali su Shaunb Murphy i Peter Ebdon, koji je vodio 4:1. No, Murphy se nije predavao i uspio je preokrenuti rezultat, te se plasirati u 2. kolo.

Mark Allen je biuo bolji od Luce Brecela (5:3), koji je u četvrtom frameu napravio trocifreni break od 140 i to je do sada najveći break na turniru. Ljubimac domaće publike Ding Junhui bez većih problema se obračunao sa Alanom McManusom (5:1), dok je Judd Trump s maksimalnih 5:0 nadigrao Roberta Milkinsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.