Nema ebole na Igrama Commonwealtha

" Sumnjivi " biciklista Moses Sesay

Nema ebole na Igrama Commonwealtha

Zvaničnici Commonwealth Igara u Glasgowu su potvrdili kako sportista koji je testiran na ebolu nije pozitivan.

Do sada je više od 700 osoba umrlo od virusa Ebole u Zapadnoj Africi, a po prvi put se ova bolest pojavila u  Sijera Leoneu, Gvineji i Liberiji. Upravo je jedan od testiranih sportista iz Sijera Leonea, a radi se o biciklisti Mosesu Sesayu.

" Možemo potvrditi kako nema ebole u sportskom selu. Sportista koji se razbolio je testiran na više bolesti i rezultati su bili negativni, tako da je on mogao normalno nastupati u svojoj disciplini" izjavili su zvanični Igara.

Sam Moses je završio u karanteni nakon što se razbolio po završetku ceremonije otvaranja.

" Osjećao sam se bezvoljno, umorno, bio sam bolestan. Doktori su se uplašili, baš kao i ja. Bili su u posebnim odjelima, tretirali su me kao da imam ebolu. Nalazi su završili u Londonu, na kraju mi je laknulo" ispričao je Moses Sesay

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije