Neponovljivi Bolt osvojio novo zlato i ušao u historiju!

Pobjeda u trci na 200 metara

Neponovljivi Bolt osvojio novo zlato i ušao u historiju!

Jamajčanin Usain Bolt osvojio je svoje drugo zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru slavivši u utrci na 200 metara.

Najbrži čovjek na planeti je do novog zlatnog odličja stigao u svom stilu - dominantno. Bolt je ostvario vrijeme 19,78 i tako došao do svoje nove pobjede kojom je ispisao nove stranice historije.

Neponovljivi Bolt je prije nekoliko dana trijumfovao u utrci na 100 metara, a sinoćnjom pobjedom je na trećim Olimpijskim igrama slavio u obje discipline (100 i 200 metara), što nikada nikome nije pošlo za rukom. Usain Bolt je dvostruku pobjedu ostvario i u Pekingu 2008., te u Londonu 2012. godine.

Bolt nije uspio oboriti svoj lični rekord na 200 metara koji je postavio 2009. godine (19,19), ali je i vrijeme 19,78 bilo sasvim dovoljno da s lakoćom savlada konkurenciju. Na drugom mjestu završio je Andre De Grasse iz Kanade (20,02), dok je bronza pripala Christopheu Lemaitre iz Francuske (20,12).

Usain Bolt će već sutra imati priliku da osvoji i svoje treće zlato na ovogodišnjim Olimpijskim igrama jer će nastupiti kao dio jamajčanske štafete 4x100 metara.

Za Usaina Bolta je ovo bila ukupno osma medalja na Olimpijskim igrama i, naravno, sve su zlatne.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi