Neuvjerljivi Parker odbranio naslov WBO prvaka svijeta!

Pobijedio Razvana Cojanua jednoglasnom odlukom

Neuvjerljivi Parker odbranio naslov WBO prvaka svijeta!

M. Šljivak

Novozelanđanin Joseph Parker odbranio je naslov WBO prvaka svijeta u teškoj kategoriji. On je danas u Aucklandu pobijedio Rumuna Razvana Cojanua odlukom sudija (119:108, 117:110, 117:110).

Prva runda nije ponudila mnogo. Parker je pokušavao udarcima u tijelo da nanese štetu rumunskom borcu, koji me međutim koristio visinu, kako bi izbjegao udarce, ali prednost je u prvoj rundi otišla na stranu šampiona.

U drugoj rundi Cojanu je nekoliko puta uspio pogoditi Parkera, ali to nisu bili naročito jaki udarci. Parker nošen poblikom je i dalje koristio brzinu i uspijevao je da redovno pogađa protivnika.

Nastavio je WBO šampion da dominira i u trećoj rundi. Međutim, rumunski bokser je uspijevao da izbjegne žestoke udarce.

Identična situacija je viđena i u nasstavku meča. Parker je pokušavao brzim serijama da završi posao, ali Cojanu je dobro podnosio sve udarce, no i Novozelanđanin nije briljirao.

Udarcima u tijelo je uspijevao da stekne bodovnu prednost, ali ova borba za njega nikako nije izgledala šampionski.

Rumun u ovoj borbi nije napravio ništa. Izgledao je kao vreća za udaranje, ali je provokacijama izluđivao novozelandskog borca.

Na kraju je Parker uspio da odbrani pojas prvaka jednoglasnom odlukom, ali ovakva predstava ne raduje njegove navijače, koji su očekivali mnogo više.

Parkeru je ovo 23 pobjeda u isto toliko mečeva, dok je Rumunu ovo treći poraz u 19 borbi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi