Nevjerovatan incident obilježio prvu etapu Tour de Francea

Nijemac Kittel najbrži

Nevjerovatan incident obilježio prvu etapu Tour de Francea

Danas je vožena prva etapa Tour de Francea, a pobjednik ove zaista neuobičajene dionice je Nijemac, Marcel Kittel (Argos-Shimano) koji je etapu odvezao za četiri sata, 56 minuta i 52 sekunde.

Ljubitelji ovog takmičenja mogli su danas vidjeti zaista nevjerovatan događaj. Naime, autobus ekipe Orica-GreenEdge zaglavio se na cilju, dok su vozači bili na oko 10 kilometara od istog.

Organizatorima nije ostalo ništa drugo nego da cilj pomaknu za tri kilometra, a kada je ova vijest stigla do vozača, prouzrokovala je paniku i iznenadne promjene taktike koje su za posljedicu imale veliki sudar na oko šest kilometara od cilja, navode francuski mediji.

Autobus je na kraju ipak pomjeren te je trka završena, a kako se ova haotična situacija odvijala možete pogledati u video prilogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.