Nevjerovatna završnica: Kiprop zlatni na 1500
FOTO: EPA

Nevjerovatna završnica: Kiprop zlatni na 1500

A. Beganović

Kenijski atletičar Asbel Kiprop odbranio  je titulu svjetskog prvaka osvojenu u Moskvi u disciplini 1500 metara.

Ljubitelji atletike mogli su uživati. Finnalna trka na 1500 metara donijela je mnogo uzbuđenja, a na kraju je do zlata stigao najveći favorit Asbel Kiprop s vremenom 3:34.40.

Većim dijelom trke na čelu je bio Alžirac Taoufik Makhloufi, ali u samoj završnici je ostao bez medalje, odnosno trku je završio na 4. mjestu.

Srebrenu medalju i to zahvaljujući nevjerovatnoj zavšnici osvojio je Kenijac Elijah Manangoi, dok je bronza pripala Marokancu Abdalaati Iguideru.

Zanimljivo je bilo i u disciplini bacanje koplja za atletičarke. Do zlatne medalje stigla je njemačka atletičarka Kathrina Molitor koja je u posljednjem hicu takmičenja koplje bacila na daljinu 67.69.

Srebrenu medalju osvojila je Kineskinja Huihui Lyu sa hicem 66.13, dok je bronzanu medalju osvojila Sunette Viljoen sa rezultatom 65.79.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.