New Orleans izborio veliko finale
Drew Brees je odveo Saintse u finale NFC-a

Indianapolis bez problema protiv Ravensa

New Orleans izborio veliko finale

Poznata su prva dva polufinalista doigravanja u NFL-u. New Orleans Saintsi su pobjedom nad Arizonom izborili finale NFC-a, dok su u AFC-u to uradili Indianapolis Coltsi pobjedom nad Baltimore Ravensima.

New Orleans Saintsi su prvi finalisti NFC-a nakon što su sinoć porazili branitelje naslova iz prošle sezone Arizona Cardinalse rezultatom 45:14. Pobjednik ovog dvoboja ni u jednom trenutku utakmice nije dolazio u pitanje, razlika u kvaliteti bila j eviše nego očita.

Već nakon prve četvrtine Saintsi su imali prednost 21:7. 21 poena u prvoj četvrtini najviše je u povijesti NFL-a. Saintsi su prošle sedmice bili slobodni i za to vrijeme se nekoliko povrijeđenih igrača vratilo u tim, što je dalo rezultata.

Drew Brees i Reggie Bush su odigrali odličnu utakmicu i bili najzaslužniji za pobjedu Saintsa, dok je kod Arizone potpuno podbacio dodavač Kurt Warner koji nije imao ni jedno TD dodavanje. Saintsi u finalu dočekuju boljeg iz duela Dallasa i Minnesote.



Prvi finalista AFC-a je Indianapolis koji je na svom terenu bio bolji od Baltimorea s ubjedljivih 20:3. tri poena Ravensa najmanje je što su Coltsi ikad primili u doigravanju, što dovoljno govori o jačini ove momčadi koja je u regularnom dijelu sezone pretrpjela samo dva poraza.

Payton Menning je nakon što je dobio nagradu MVP sezone odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu i podijelio dva TD dodavanja, dok je Ray Rice kod Ravensa jedini bio iznad prosjeka.

Indianapolis ima sjajan tim koji je spreman za najveća dostignuća. Imaju sedam dana odmora, a onda u finalu AFC-a dočekuju boljeg iz duela San Diego – NY Jets. Ko god bude biće autsajder protiv Coltsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.