New Orleans ostao neporažen
Još jedna velika pobjeda Saintsa

Monday Night Football

New Orleans ostao neporažen

New Orleans Saintsi su toliko dobri da ne mogu izgubiti ni sami od sebe, rekao je komentator ESPN-a nakon utakmice u kojoj su Saintsi slavili nad Atlanta Falconsima rezultatom 35:24, uprkos nekoliko ozbiljnih grešaka koje su napravili u sinoćnjoj utakmici.

Ovom pobjedom Saintsi su došli do skora 7-0, čime su izjednačili najbolji skor u historiji kluba. Izgubili su Saintsi četiri lopte, od čega Drew Brees dvije, ali Atlanta to nije uspjela iskoristiti.

Drew Brees je odigrao još jednu odličnu utakmicu, uprkos dvije izgubljene lote, koje su mogle skupo koštati njegov tim. Brees je bacio 25/33 pasova za 308 yardi i imao dva touchdpwn dodavanja, dok je mladi Matt Ryan na drugoj strani imao 19/42 za 289 yardi i jedan touchdown, ali je doživio i tri interceptiona.

Utakmicu su bolje otvorili Falconsi koji su s dva touchdowna u prvoj četvrtini imali prednost 14:7, ali su Saintsu u drugoj četvrtini s tri touchdowna preokrenuli rezultat na 28:14.

Početkom treće četvrtine Ryan je sjajnim pasom sa 68 yardi pronašao Roddyja Whitea koji polaže, a Jason Elam pretvara za smanjenje vodstva na 21:28. Elam je početkom posljednjeg perioda igre golom sa 25 yardi smanjio na 24:28 i utakmicu učinio zanimljivom.

Ipak, tri minute prije kraja utakmice Drew Brees je odlično uposlio Pierrea Thomasa koji polaže touchdown, a John Carney uspješno pretvara za vodstvo Saintsa 35:24. Pola minute prije kraja utakmice Jason Elam je golom sa 40 yardi samo ublažio poraz Atlante na 35:27.

Atlanta ima skor 4-3 i još uvijek je u vrlo dobroj situaciji da se plasira u doigravanje. Imaju još devet utakmica do kraja, ali im raspored ide na ruku. Imaju Matta Ryana koji je budućnost lige, a tu su Tony Gonzaletz i Roddy White koji mogu dobiti bilo koga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.