New Orleans se spasio u produžetku
Robert Meachem je imao dva TD polaganja

NFL 13. kolo

New Orleans se spasio u produžetku

Odigrano je 13. kolo NFL-a, a Indianapolis i New Orleans su ostali neporaženi, dok je Minnesota doživjela drugi poraz sezone. Neočekivane poraze su doživjeli Pittsburgh i New England.

New Orleans je bio jako blizu da doživi prvi poraz ove sezone, ali su se izvukli u posljednjim trenutcima utakmice protiv Washingtona i izborili produžetak u kojem im je Garrett Hartley golom sa 18 yardi donio pobjedu rezulttaom 33:30. Washington je imao vodstvo 30:23 dvije minute do kraja i field gol za pobjedu, ali su to propustili i uslijedila je kazna.

Drew Brees je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu u kojoj je bacao 35/49 za 419 yardi, imao je dva touchdown dodavanja, dok je odličan bio Robert Meachem koji je postavio rekord karijere sa 8 hvatanja za 142 osvojene yarde, a položio je dva touchdowna. Garrett Hartley ove sezone nije šutirao, ali je u ovoj utakmici zabio četiri gola, uključujući i pobjednički.



Indianapolis je također ostao neporažen i nakon Tennesseeja. Peyton Manning je vodio Coltse do dvadesetprve uzastopne pobjede u regularnom dijelu sezone. Manning je u ovoj utakmici bacao 24/37 za 270 yardi uz jedno touchdown dodavanje. S druge strane Titansi ne mogu sa samo dvojicom igrača. Vince Young i Chris Johnson su ponovo odigrali veliku utakmicu, ali kada nema pomoći od suigrača teško se može savladati momčad poput Indianapolisa.

U velikom derbiju Giantsi su bili bolji od Dallas Cowboysa sa 31:24. Bio je to duel dva sjajna QB Tonyja Roma i Elija Manninga. Oba su odigrali dobru utakmicu, ali je QB Giantsa Manning imao više razloga za slavlje. Iako je Romo igrao bolje (41/55 za 392 yarde, tri TD dodavanja), Manning (11/25 za 241 yardu i dva TD dodavanja) je imao više razloga za slavlje.



Arizona je konačno odigrala utakmicu na nivou prošlosezonskih igara i slavila je prvu pobjedu protiv Favreove Minnesote nakon šest godina. Iskusni QB Arizone Kurt Warner je odigrao vrlo dobru utakmicu (22/32 za 285 yardi, tri TD dodavanja), dok je Brett Favre (30/45 za 275 yardi, dva TD dodavanja) izgubio tek drugu utakmicu sezone.

Iako je Chris Redman odigrao solidnu utakmicu, neigranje Matta Ryana se itekako osjetilo u redovima Atlante koja je doživjela težak poraz od Philadelphije rezultatom 34:7. U redovima Eaglesa je Michael Vick prvi put nakon tri godine igrao bliže end zoni i odmah se isplatilo, položio je dva TD i bio jedan od najboljih kod pobjedničkog tima.

Oakland je servirao najveće iznenađenje večeri pobijedivši Pittsburgh rezultatom 27:24. U tim Pittsburgha se nakon povrede vratio QB Ben Roethlisberger (18/24 za 278 yardi, dva TD dodavanja). Imali su Steelersi pobjedu u rukama sve do devet sekundi prije kraja utakmice kada je Louis Murphy položio TD za pobjedu Raidersa.

Veliko iznenađenje predstavlja i pobjeda Miamija nad New Englandom, dok su očekivane pobjede upisali San Diego, Cinncinati, Chicago, Denver i Carolina.

Rezultati:

Arizona – Minnesota 30:17
Seattle – San Francisco 20:17
NY Giants – Dallas 31:24
Cleveland – San Diego 23:30
Jacksonville – Houston 23:18
Carolina – Tampa Bay 16:6
Washington – New Orleans 30:33
Pittsburgh – Oakland 24:27
Miami – New England 22:21
Kansas – Denver 13:44
Indianapolis – Tennesse 27:17
Cinncinati – Detroit 23:13
Chicago – St.Louis 17:9
Atlanta – Philadelphia 7:34
Buffalo – NY Jets 13:19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.