New York Giantsi sredili Carolina Pantherse

Na otvaranju treće sedmice

New York Giantsi sredili Carolina Pantherse

M. Maksimović

U prvoj utakmici treće sedmice regularnog dijela sezone dileme nije bilo. Aktuelni prvaci New York Giantsi su prošli neokruzniti gostovanje na Bank of America stadionu u Carolini.

Domaći Panthers niti u jednom trenutku nisu uspjeli zaprijetiti rasploženom Eliju Manningu koji je utakmicu završio sa 288 yardi i jednim touchdownom.Pored njega odličan je bio Andre Brown, rezervni  Running Back sa 113 yardi i dva touchdowna.

 

Krenulo je sa pasom Manninga za Martellusa Bennetta, nastavilo se probijanjem Andrea Browna, pa su do poluvremena Giantsi imali 20:0.Kicker Lawrence Tynes je maksimalnu realizaciju pet od pet, posljednji field goal je stigao nakon još jednog, posljednjeg na utakmici probijanja Andrea Browna za konačnih 36:7.U domaćoj ekipi Cam Newton je imao tri presječena dodavanja, ukupno su Panthersi izgubili pet lopti.

 

Treća sedmica:

Carolina Panthers - New York Giants 7:36

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.