NFL draft održan sinoć u New Yorku
Tysona Jacksona izabrao Kanzas u 3. picku

Sanchez u Jetsima

NFL draft održan sinoć u New Yorku

U prvoj rundi drafta dosta očekivanih izbora, ali i iznenađenja, prije svih Tysona Jacksona kojem se predviđao izbor u drugoj rundi, ali je ipak izabran kao 3. pick u prvoj rundi.

Detroit je sve završio noć prije samog drafta, tako da je izbor Mata Staforda bio samo prilika za slikanje. Međutim, Detroit je napravio odličan posao i u drugoj rundi gdje su kao prvog izabrali Louisa Dalmasa, sjajnog safetya kojem se predviđao izbor i u prvoj rundi, ali očito niko nije bio zainteresiran.

St. Louis kao što se i predviđalo, kao drugi su uzeli tackla Jasona Smitha, dok je izbor Tysona Jacksona kao trećeg od strane Kanzasa najveće iznenađenje kompletnog drafta. Jacskonu se predviđao izbor u drugoj rundi od strane San Francisca, ali ispalo je odlično za Tysona.

Seattle je na četvrtoj poziciji uzeo najboljeg LB na draftu, Aarona Curya. Pet su trebali birati Cleveland Browns, ali su uoči samog početka napravili trade s NY Jetsima koji uzimaju njihovo pravo izbora kako bi mogli uzeti QB Marka Sancheza, a za uzvrat Cleveland dobija Breta Ratlifa, Kenyona Colemana, Abrama Elana i 17 i 52 pick drafta. Tako su Browns dobili pet vrlo dobrih igrača u zamjenu za Sancheza, a Jetsi odličnu zamjenu za Breta Favrea koji prestaje s aktivnim igranjem.

Cincinati kao šesti uzeli su Andre Smitha, a Oakland kao sedmi još jedno iznenađenje, WR Darisa Heywarda. Sjajni tackle Eugen Monroe, kao osmi završio je u Jacksonwileu, a B.J.Raji kao deveti u Green Bay Pacersima.

Iako su se nadali da će kao deseti uzeti Sancheza, San Francisco 49ers su možda i bolje prošli. Uzeli su najboljeg WR Michaela Crabtreea, a s obzirom da već imaju odličnog QB Alexa Smitha, Sanchez im neće toliko nedostajati.

Josh Freeman je završio na odličnom 17 mjestu u Tampa Bayu. Mladi QB se nadao da će biti izabran možda čak i u četvrtoj rundi, ali su se Buccanersi odlučili kockati, pa ćemo vidjeti naredne sezone koliko će im se to isplatiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.