Ni Patriotsi nisu mogli zaustaviti Saintse
Drew Brees je odigrao fantastičnu utakmicu

Monday Night Football

Ni Patriotsi nisu mogli zaustaviti Saintse

New Orleans Saintsi su ostali ut Indianapolis Coltse jedina neporažena momčad lige nakon dvanaest odigranih kola. Sinoć su pali New England Patriotsi sa 38:17.

Ova utakmica je proglašena utakmicom sezone, jer se očekivalo da samo Patriotsi, koje mnogi smatraju najtalentiranijom momčadi lige, mogu zaustaviti sjajne Saintse predvođene Drew Breesom.

Međutim, to se ispostavilo nemogućim. Brees je odigrao fantastičnu utakmici i pokazao da je u ovom trenutku najbolji igrač lige. Brees je bacao rekord sezone 18/23 za 371 yardu, čime je stigao na prvo mjesto klupske liste svih vremena po broju osvojenih yardi.

Ono što je najvažnije, Brees je imao pet touchdown dodavanja i to za pet različitih igrača. Bacio je loptu u ruke Pierru Thomasu, Devery Hendersonu, Robertu Meachemu, Darnellu Dinkinsu i Marquesu Colstonu.

"Svaka pobjeda se broji isto, ali emocionalno utakmice ovakvog tima znače malo više. Kada slavite na ovakav način to vam daje posebnu dozu samopouzdanja", rekao je nakon utakmice Drew Brees.

S strane Tom Brady je bacao 21/36 za 237 yardi, ali je četvrti put u karijeri ostao bez touchdown dodavanja. Oba polaganja za Patriotse ostvario je Laurence Maroney.

Saintsi sada kreću u nove pohode, a to je još pet pobjeda, kako bi se izjednačili sa Patriotsima koji su prije tri godine regularni dio sezone završili sa 16-0, što je jedini put da ekipa nije poražena u regularnom dijelu sezone.

Rezultati:

New Orleans Saints – New England Patriots 38:17

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.