Nibali: Prednost je dovoljna, miran sam prije kraja

Ajkula iz Messine pojela sve protivnike

Nibali: Prednost je dovoljna, miran sam prije kraja

Nakon 18. etape sve je jasno, Vincenza Nibalija samo čudo može zaustaviti. Čudo koje se neće dogoditi, jer " Ajkula iz Mesine" to neće dozvoliti.

Pogotovo ne nakon četvrte etapne pobjede, na posljednjoj planinskoj etapi ovogodišnjeg Toura sa prepoznatljivim usponom na Col du Tourmaletu odnosno sa ciljem na Hautacamu Nibali je odradio fenomenalnu etapu i sada prvom iza sebe Thibautu Pinotu bježi velikih sedam minuta. U ukupnom poretku samo četiri vozača imaju zaostatak manji od deset minuta za Nibalijem.

" Cijela ekipa je odradila odličan posao i svi smo bili okrenuti jednom cilju. Pobjeda u Pirinejima za mene, ali i cijelu ekipu je važna i posebno sam sretan. Nakon ove etapne pobjede imam značajnu prednost tako da sam miran prije same završnice. Sutra će vjerojatno biti miran dan, a potom slijedi kronometar prije Pariza" dodao je Nibali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.