Nije uvijek sunčano u Philadelphiji

Utakmica odigrana do kraja

Nije uvijek sunčano u Philadelphiji

Za razliku od recimo baseballa gdje se utakmice mogu prekinuti zbog lošeg vremena, jake kiše, utakmice američkog fudbala se često igraju i po kiši, zimi i po snijegu. Tako su davne 1967.godine na Lambeau Fieldu su igrali Green Bay i Dallas na -30 pred više od 50.000 gledalaca.

1988.godine utakmicu play offa su odigrali Chicago i Philadelphia. Vidljivost je bila manja od 10 metara, pa je utakmica obilježena za sva vremena kao Fog Bowl.

Uslovi često tokom decembra i janura kada se igra play off znaju biti neugodni, visoka hladnoća, snijeg, ali utakmice se rijetko prekidaju. Nije prekinuta niti ona između Philadelphia Eaglesa i Detroit Lionsa.

Tokom cijele utakmice padao je gust snijeg, a u jednom trenutku na terenu ga je bilo preko 25 centimetara. U nekoliko navrata su ljudi na terenu pokušavali stvoriti bilo kakve uslove za igru, ali meč nije prekinut.

Domaći Eaglesi su slavili 34:20, na tribinama Lincoln Financial Field je bilo tačno, za naše pojmove nevjerovatnih 69,144 gledaoca. Iako su svi naravno mogli gledati utakmicu u svojim toplim domovima, ali oni su navijači svoje ekipe, u pravom smislu riječi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.