NIKE i NBA predstavljaju dresove za novu sezonu 2017/18

NIKE i NBA predstavljaju dresove za novu sezonu 2017/18

M. Skaka

Na osnovu istraživanja koje je trajalo preko 25 godina, na svim nivoima košarke, Nike sa zadovoljstvom predstavlja NBA košarkaške dresove za sezonu 2017/18.

Nike je ponovnim dolaskom u NBA podigao dizajn košarkaških dresova na vrhunski nivo koristeći 3D mape tijela igrača. Istraživanja su omogućila Nike dizajnerima da naprave značajne promjene u težini i sklopu dresova obraćajući posebnu pažnju na omogućavanje pokretljivosti.

Povratne informacije od NBA igrača koji su testirali ranije verzije dresova odvele su Nike korak dalje u evoluciji dizajna na način koji uključuje promjenu u dizajnu i strukturi materijala dresa, kako bi se sportistima omogućila što bolja fleksibilnost i udobnost tokom utakmice.

„Mentalna prednost koja se kreira kod igrača zbog kvalitetne uniforme je neprocjenjiva. Činjenica da je Nike slušao naše povratne informacije prilikom kreiranja dresova govori o njihovoj veličini“. Oduševljeno kaže Kyrie Irving, igrač Boston Celticsa - a.  

Najznačajnije promjene su izvršene na ramenom dijelu dresova gdje je promjenjena konstrukcija kako bi igračima omogućili slobodnije kretanje. Pored toga, dres je sačinjen od recikliranog poliestera što dokazuje Nike-ovu posvećenost održivom razvoju, a istovremeno omogućava uklanjanje vlage za čak 30% brže od trenutnih NBA uniformi.

„Kada izgledaš i osjećaš se dobro, onda i igraš dobro. Dobrodošla je svaka vrsta konkurencije koja donosi prednosti, a novi Nike-ovi dresovi su odraz informacija koje smo mi pružili“, ne krijući svoje zadovoljstvo kaže Draymond Green, igrač Golden State Warriors-a.

Vrhunski kvalitet NBA dresova nije sve što je Nike pripremio za vas. Svi ljubitelji košarke sad imaju mogućnost da preko NikeConnect aplikacije pristupe nevjerovatnim proizvodima, prilagođenim sadržajima i ekskluzivnom iskustvima pomoću NIkeConnect logotipa koji se nalazi na dresu.

Sve što treba da uradiš je:

1.  da nabaviš svoj Nike NBA dres,

2. preuzmeš i pokreneš NikeConnect aplikaciju,

3.  uključiš NFC prenos

4. prisloniš telefon na NikeConnect logotip na dresu, i na taj način se prijaviš se na svoj Nikeplus nalog

Budi među prvima koji će koristeći NikeConnect tehnologiju pristupiti NBA sadržaju kroz interakciju s odjećom i uđi u svijet NBA lige u realnom vremenu.

Nove dresove i kolekciju NBA klubova Cleavlend Cavaliers i Golden State Warriors pronađi u Sport Life radnji u SCC-u u Sarajevu i u Sport Vision multibrend radnjama u Banja Luci, Mostaru i Tuzli ili u online shopu na sportvision.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije