"Niko me ne cijeni, a nokautirao bih i Joshuu i Wildera"

Joseph Parker prijeti svima

"Niko me ne cijeni, a nokautirao bih i Joshuu i Wildera"

M. Šljivak

Novozelanđanin Joseph Parker aktuelni je WBO prvak svijeta u teškoj kategoriji.

Naslov prvaka Parker je osvojio prije godinu dana protiv Andyja Ruiza i do sada ju je bez problema dva puta odbranio.

Novozelandski borac je u 24 meča ostvario isto toliko pobjeda uz 18 nokauta, a njegov cilj su sada borbe protiv Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera, najvećih zvijezda teške kategorije.

Parker smatra da ga pored ovih boraca ne cijene previše, ali da će pokazati ko je šampion nakon što obojicu nokautira.

"Niko me ne cijeni kao svjetskog prvaka, niti me tako gledaju. Međutim, ja se osjećam kao prvak, iako me mnogi ne respektuju", rekao je Parker, te je dodao:

"Imam WBO pojas, ali želim i ostale. Želim ujediniti četiri pojasa, a na tom putu su mi Joshua i Wilder. Želim pokazati ko je pravi šampion. Ne bi mi bio problem nokautirati Joshuu i Wildera", istakao je Parker.

On će vjerovatno uskoro i dobiti šansu da se bori sa jednim od njih, možda već u godini koja je pred nama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi