Nikola Grbić imenovan za novog selektora Srbije

Poslije vrlo uspješne igračke karijere

Nikola Grbić imenovan za novog selektora Srbije

Odbojkašku reprezentaciju Srbije će u narednom periodu sa klupe voditi nekada proslavljeni reprezentativac te zemlje Nikola Grbić.

Grbić je svoju bogatu karijeru završio prošle godine a od aktivnog igranja odbojke oprostio se na najbolji mogući način - osvajanjem titule prvaka Rusije. Nakon toga, Grbić je imenovan za trenera Perugije, viceprvaka Italije.

Odbojkaški Savez Srbije će tek naknadno upriličiti svečanost i zvanično predstaviti Nikolu Grbića kao novog selektora reprezentacije.

Grbić je sa reprezentacijom Srbije osvojio devetnaest medalja u razdoblju od 1995. do 2010. godine od čega se najviše ističe zlato osvojeno na Olimpijadi u Sidneyju 2000. godine. Također, dobitnik je i mnoštva individualnih nagrada među kojim se izdvajaju nagrade za najboljeg tehničara 1997., 2001., 2003. i 2005. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.