Nikola Grbić u pohodu na svoju treću evropsku titulu

Final Four odbojkaške Lige prvaka

Nikola Grbić u pohodu na svoju treću evropsku titulu

Od danas počinje rasplet u najelitnijem klupskom odbojkaškom takmičenju na Starom kontinentu, a domaćin Final Foura je turska prijestolnica Ankara.

U samo završnicu plasirale su se dva ruska tima, Belgorod i Zenit Kazan, a upravo će ova dva sastava danas odmjeriti snage u prvom polufinalnom meču koji počinje u 13 sati u dvorani Beškent.

U drugom polufinalnom duelu od 16 sati sastaju se poljska ekipa Jastrzebski i domaćin finalnog turnira Halk Bankasi. 

Utakmica za treće mjesto igrati će se nedjelju od 13 časova, a u 16 sati sastaće se pobjednici polufinalnih duela u borbi za titulu šampiona Evrope.

Legendarni reprezentativac Srbije, tehničar Nikola Grbić, imati će tako priliku da se po treći put u svojoj vrlo uspješnoj karijeri popenje na vrh Evrope. Prethodno je titule osvajao sa Sisleyjem 2000. i Trentinom 2009. godine.

Titulu prvaka brani upravo Grbićev klub Zenit Kazan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.