NiP igra kao u transu, G2 preko SK Gaminga u polufinale
Foto: DreamHack/flickr

DreamHack Malmo

NiP igra kao u transu, G2 preko SK Gaminga u polufinale

S. Bošković

Jučer su odigrani četvrtfinalni susreti DreamHack Malmo turnira u Counter Strikeu.

G2 je u prvom meču dana bio bolji od SK Gaminga s 2:1. SK je osvojio mapu Cobblestone s 16:11, no onda je uslijedio preokret. Na mapi Inferno igrali su se produžeci, u kojima se bolje snašao G2 i slavio s 19:17, a onda je evropski tim upisao i pobjedu na mapi Mirage od 16:11.

Ninjas in Pyjamas su nastavili igrati kao u transu i preko Natus Vincerea su se plasirali u polufinale. Na'Vi je dobio na mapi Train rezultatom 16:6, a na mapi Nuke su se igrali produžeci. Obje ekipe igrale su sjajno, no NiP je odnio pobjedu s 22:20. Mapa Mirage donijela je jednosmjernu partiju i pobjedu NiP-a od 16:8.

Gambit je nakon FaZe Clana izbacio i Astralis. Mapa Cache donijela je dobru igru obje ekipe, no kazahstanski tim je slavio s 16:13, dok je mapa Mirage bila jednosmjerna i Gambit je upisao jednosmjernu pobjedu od 16:6Nni. 

North je izbacio Immmortalse s pobjedom od 2:0. Prvo se igrala mapa Inferno koju je danski tim dobio s 16:7, dok se na mapi Mirage igrao produžetak. U njemu se bolje snašao North koji je drugu partiju osvojio s ukupnim rezultatom 19:17.

Danas se igra polufinale. Prvo će NiP odmjeriti snage s G2 Esportsom, a nakon toga se sastaju Gambit i North. Malo kasnije se igra finale turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti