„Noć gladijatora“ 20. marta u Sarajevu
Adnan Redžović i sparing partneri

Adnan Redžović protiv Stavrosa Anastasiadisa

„Noć gladijatora“ 20. marta u Sarajevu

M. Skaka

U organizaciji kluba borilačkih sportova „Gladijator“ iz Sarajeva 20. marta po prvi put u „Domu Mladih“ održati će se borilačka manifestacija pod nazivom „Noć gladijatora“.

Na ovom borilačkom spetaklu, kako ga je organizator nazvao, publika će imati priliku vidjeti šest atraktivnih mečeva u K 1 disciplini i meč večeri u kojem će rukavice ukrstiti Adnan Redžović i Grk Stavros Anastasiadis za titulu Evropskog prvaka u kik boksu po K 1 pravilima.

Adnan Redžović već par mjeseci radi na što boljoj pripremi za ovaj meč u čemu mu, uz njegove trenere Nermina Bašovića i Jasmina Erovića pomažu i kik bokseri iz Zenice Muamer Tufekčić, Mersed Mulić i Džemal Mahmić kao i Sarajlija Haris Ćutuk, te bokser Adnan Buharalija.

Organizator najavljuje i zavidno popunjenu VIP ložu, gdje se očekuje naš proslavljeni bokser Adnan Ćatić alijas Feliks Šturm, Štefan Leko, braća Overim, Valentian i Alistar kao i jedini UFC borac iz BiH Denis Stojnić.

Karte za ovaj meč koštaće 50 KM za VIP ložu i 30 KM, a nakon mečeva biće upriličena i VIP zabava kao što je to uobičajeno u K 1 svijetu.

20. marta u areni „Doma Mladih“ izaći će u ring slijedeći borci:

1. KOOS KIVITIS (Holandija)
2. MUAMER TUFEKČIĆ (BIH)
3. SJEF HENSELS (Holandija)
4. HARIS ĆUTUK (BIH)
5. DŽEMAL MAHMIĆ (BIH)
6. ROSLE JAZBINŠEK (Slovenija)
7. ROBIN ROOSMALEN (Holandija)
8. BAHRUDIN MAHMIĆ (BIH)
9. ADIS DADOVIĆ (BIH)
10. DENIS MARJANOVIĆ (BIH)
11. OMER TEKIN (Turska)
12. NIKOLA MATIĆ (BIH)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.