Noć kada su padali rekordi
Brett Favre je odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za Vikingse

NFL 1.kolo

Noć kada su padali rekordi

Prvo kolo nove sezone NFL-a je ponudilo odličan nogomet s nekoliko iznenađujućih rezultata, ali i nekoliko odličnih partija pojedinaca, prije svega Breesa, McNabba, Manninga i Flacca koji su postavili neke nove rekorde.

ATLANTA FALCONS – MIAMI DOLPHINS 19:7 

Atlanta je odigrala sjajan meč protiv Miamia, možda i najbolji od odlaska Michaela Vicka. Mladi QB Matt Ryan je nastavio s odličnim igrama iz prošle sezone, dok je Tony Gonzalez u svom prvom nastupu za novi klub pokazao klasu. Atlanta je na poluvrijeme otišla s prednošću od 10:0. Prvo je Mughelli iskoristio pas Ryana sa 1 yarde, a Jason Elam je uspješno pretvorio, da bi Elam pred sam kraj prvog dijela golom sa 36 yardi donio veliku prednost Falconsima.

Pred kraj treće četvrtine Matt Ryan odlično pronalazi Gonzaleza sa 20 yardi, a ovaj polaže toucdown za vodstvo 16:0. Pretvaranje je promašio Pat. Tony Gonzalez je zaokružio brojku od 11. 000 osvojenih yardi čime je ušao u klub od 21 igrača u historiji kome je to pošlo za rukom. Sredinom posljednje četvrtine Elam je sa 50 yardi postigao gol za Falconse, tri minute prije kraja Miami postiže svoje prve poene. Ricky Williams je iskoristio odlično dodavanje Penningtona sa 9 yardi, a Dan Carpenter pretvorio za konačnih 19:7. 



INDIANAPOLIS COLTS – JACKSONVILLE JAGUARS 14:12 

Peyton Manning je izjednačio rekord po broju pobjeda u historiji Coltsa sa Johnyem Unitasom na 118, s tim da je Unitas to postigao za 17 sezona u dresa Coltsa, a Manning za pet manje. Sredinom druge četvrtine je Josh Scobee golom sa 24 yarde doveo Jaguarse u vodstvo 3:0, a tri minute kasnije Joseph Addai touchdownom sa 3 yarde donosi preokret Coltsima, da bi dvije minute kasnije Scobee novim golom sa 46 yardi smanjio na 7:6.

Sedam minuta prije kraja treće četvrtine Coltsi odlaze na 14:6. Manning je bacio odličan pas sa 35 yardi za Reggiea Waynea koji odlično polaže, a Vinatieri pretvara. Na samom početku posljednje četvrtine Maurice Jones je touchdownom sa 7 yardi postavio konačnih 14:12. 

NEW ORLEANS SAINTS – DETROIT LIONS 45:27 

Drew Brees je odigrao fantastičan meč u kojem je izjednačio rekord od 6 touchdown dodavanja na jednoj utakmici, a uz to je imao 358 osvojenih yardi. Lionsi su doživjeli svoj 18. poraz u nizu, što ih čini najgorom momčadi svih vremena. John Carney je odlično šutirao iz daljine, imao je čak šest pretvaranja i jedan field gol. Prvi izbor drafta Matt Staford je u svom prvom profesionalnom meču postigao touchdown kada je sam protrčao sa 1 yarde. 



TAMPA BAY BUCCANEERS – DALLAS COWBOYS 21:34 

Najskuplja NFL momčad odlično je otvorila novu sezonu. Odlazak Terrella Owensa nije ostavio traga na Cowboyse koji su odigrali sjajan meč predvođeni Tonyem Romom. Romo je očito već prebolio rastanak sa Jessicom Simpson, što mu je pomoglo da ostvari najbolju statistiku u karijeri. S osvojene 353 yarde postavio je rekord karijere, a tri sjajna daleka touchdown dodavanja nagovijestila su uspješnu sezonu mladog QB. 

CAROLINA PANTHERS – PHILADELPHIA EAGLES 10:38 

Eaglesi su prošli kroz Carolinu neokrznuti, a još jednu odličnu partiju pružio je sjajni Donovan McNabb koji je bio daleko bolji od svog kolege Jakea Delhomea na drugoj strani. Delhome je pokazao da ga godine polako sustižu i da više nije onaj stari, tako da će Panthersi uskoro morati početi da razmišljaju o drugom QB. Druga četvrtina je za Eaglese bila kao iz snova. Rezultat 28:3 neka momčad nije u stanju ostvariti ni za cijelu utakmicu, a Eaglesi su to napravili za samo 15 minuta. McNabb je ostvario dva touchdown dodavanja, a i sam je stigao jednom da položi za veliku pobjedu Eaglesa koji su najavili još jednu uspješnu sezonu.  



BALTIMORE RAVENS – KANSAS CITY CHIEFS 38:24 
Joe Flacco je prošle sezone bio rookie godine, a ove se od njega očekuje potvrda kvalitete. Ako je suditi po prvoj utakmici, Flacco je budućnost lige. Momak je bacio 26 od 43 tačnih dodavanja i ostvario tri touchdown dodavanja što je bilo dovoljno Ravensima da pobijede Chiefse koji su bili oslabljeni neigranjem njihovog najboljeg igrača Matta Cassela zbog povrede.  

HOUSTON TEXANS – NEW YORK JETS 7:24 

Mark Sanchez je već u svom prvom nastupu pokazao da će biti veliki igrač. 273 osvojene yarde i jedno touchdown dodavanje bilans us njegovog debitantskog nastupa u pobjedi njegovih Jetsa kod favoriziranih Texansa. Texansima nije pomoga ni odličan nastup Matta Schauba koji je imao 18 od 33 tačnih dodavanja. Texansi su loše počeli sezonu od koje puno očekuju, dok su Jetsi napravili odličan posao u gostima. 



CINNCINATI BENGALS- DENVER BRONCOS 7:12 

Neviđenu glupost su napravili odbrambeni igrači Bengalsa. 11 sekundi prije kraja utakmice imali su vodstvo 7:6 i pobjedu, ali su zaboravili na Brandona Stokleya kojeg su ostavili samog na ivici end zone. Kyle Orton ga je vidio sa 87 yardi i bacio mu loptu koju je Brandon položio za veliku pobjedu Broncosa. 

CLEVELAND BROWNS – MINNESOTA VIKINGS 20:34 

Pobjeda Vikingsa u debitantskom nastupu Bretta Favrea. Utakmica koja se sa velikom pažnjom iščekivala upravo zbog Favrea opravdala je očekivanja. Favre je imao jedno touchdown dodavanje i to za mladog rookiea Parcya Harvina koji je položio svoj prvi touchdown u profesionalnoj karijeri. Adrian Peterson je imao tri touchdown polaganja, a sva tri je sam izborio. Njegovih 180 yardi je rekord prvog kola u historiji Minnesote. 



NEW YORK GIANTS – WASHINGTON REDSKINS 23:17 

Ni 100 miliona dolara vrijedno defanzivno pojačanje Albert Haynesworth nije pomoglo Redskinsima da izbjegnu poraz protiv sjajnih Giantsa. Predvođeni odličnim Eli Manningom Giantsi su upisali prvu pobjedu u novoj sezoni. Giantsi su odlično otvorili utakmicu vodstvom 17:0, ali su se Redskinsi uspjeli vratiti u utakmici i bili su čvrst rival za Giantse, ali nisu uspjeli izdržati do kraja. 

ARIZONA CARDINALS – SAN FRANCISCO 49ers  16:20

Finalisti Super Bowla nisu uspjeli pobjedom otvoriti novu sezonu. Odlični Frank Gore bio je nezadrživ za odbranu Cardinalsa i postigao je dva touchdowna. Cardinalsi su u predsezoni pokazali da nisu ona stara ekipa iz prošle sezone. Računajući utakmice predsezone ovo im je peti poraz iz isto toliko utakmica, što zorno pokazuje da su daleko od prave forme. 

SEATTLE SEAHAWKS – ST. LOUIS RAMS 28:0 

Kombinacija Matt Hasselbeck i John Carlson bila je nezadrživa za slabe Ramse koji su izgledali nemoćno i bespomoćno pored jakih Seahawksa. Hasselbeck nakon oporavka od teške povrede izgleda sjajno, a sinoć je imao odličnih 25 od 36 tačnih dodavanja za 279 osvojenih yardi. Hasselbeck je imao tri touchdown dodavanja, od čega dva za Carlsona i jedno za Natea Burlesona. 

GREEN BAY PACKERS – CHICAGO BEARS 21:15 

Aaron Rogers je odličnim pasom sa 50 yardi minutu i 11 sekundi do kraja pronašao Grega Jenningsa za pobjedu Packersa protiv Bearsa na otvaranju nove NFL sezone. Na drugoj strani je Jay Cutler odigrao solidno, imao je jedno touchdown dodavanje za Devina Hestera sa 36 yardi, ali on sam nije mogao protiv vrlo dobre odbrane Packersa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije