Nova odličja za PK "Olymp"

Na takmičenju u Kranju

Nova odličja za PK "Olymp"

D. Vejo

Plivački klub "Olymp" iz Banja Luke, ove godine bilježi sjajne rezultate na tamičenjima.

Ovoga puta, na plivačkom mitingu u Kranju pod nazivom "Kranjska čebela 2016", Banjalučani su osvojili 13 medalja.

Luka Simić osvojio je zlato u disciplini 100 metara delfin i srebro u 200 metara delfin, dok je Marko Kremenović osvojio zlato u disciplini 50 metara delfin.

Pored muškaraca, dosta uspjeha imale su i djevojke. Nataša Radovanović osvojila je zlato u disciplini 100 metara mješovito, na 50 metara delfin osvojila je srebro, dok je u 50 metara leđno i 100 metara delfin osvojila bronzu.

Dosta uspjeha imala je i Sara Kremenović koja je osvojila pet zlatnih medalja i jednu bronzu (50, 100, 200 metara slobodno, 50 metara delfin i 100 metara mješovito osvojila je zlato, dok je bronzu na 100 metara delfin).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti