Nova pobjeda Evrope

Amerikanci nisu imali šanse

Nova pobjeda Evrope

Amerikancima nije pomogao niti Michael Jordan. Naravno, Jordan nije igrao,bio je u ulozi navijača ali ovaj put Amerikance niko nije mogao spasiti. Evropljani su igrali odlično, pogotovo nakon prve polovine prvog dana. Za osmu pobjedu u posljednjih deset okršaja s tim da Amerikanci nisu slavili u gostima od 1993. godine.

Na kraju prvog dana Evropa je vodila 5:3, na kraju drugog je već bilo 10:6. U nedelju su svoj posao obavili
Graeme McDowell, Rory McIlroy, Martin Kaymer za konačnih 16½:11½. Rezultat identičan onome iz 2008. godine kada su Amerikanci ostvarili svoju posljednju pobjedu. Tom Watson je već nakon dva dana bio svjestan težine situacije, priznao je neke svoje pogreške pa je probao sitauciju popraviti sa Jordanom Spiethom i Patrickom Reedom posljednje dana, ali je bilo kasno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.