Nova sezona počinje na Lambeau Fieldu
Green Bay kreće kao aktuelni prvak

Aktuelni prvaci čekaju bivše

Nova sezona počinje na Lambeau Fieldu

M. Maksimović

Utakmicom između Green Bay Packersa i New Orleans Saintsa počinje nova 92. NFL sezona koja je ove godine bila u opasnosti zbog lockauta, ali na sreću novi kolektivni ugovor je potpisan na 10 godina.

Sezona će startati na Lambeau Field, legendarnom stadionu Packersa koji su prošle godine osvojili Superbowl. Baš kao što su to napravili njihovi protivnici u prvom kolu, New Orleans Saintsi prije dvije godine.Packersi su opet jaki predvođeni quaterbackom Aaronom Rogersom. Saintsi imaju iskusnog Dreew Breesa, a prije početka ove sezone uspjeli su u svoje redove dovesti running backa Marka Ingrama Juniora koji je izabran kao 28.pick prve runde drafta, a stiže za Alabame i osvajač je Heisman Trofeja. Uz  Ingrama, saintsi su uzeli na draftu i defensive enda Cameron Jordana sa Californije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije