Novaković: Cilj mi je norma za prvenstvo Evrope

Član Atletskog kluba Borac za SportSport.ba

Novaković: Cilj mi je norma za prvenstvo Evrope

D. Vejo

Državni prvak u bacanju kugle kako za mlađe juniore tako i u mlađem seniorskom timu, te peto mjesto na prvenstvu Balkana, svi ovi uspjesi pripadaju reprezentativcu bh i članu Atletskog kluba Borac, Aleksandru Novakoviću. 

Ljubav prema ovoj atletskoj disciplini datira još iz srednje škole.

“Sve je krenulo u srednjoj školi, kada sam na inicijativu svog profesora pokušao baciti kuglu za školsko takmičenje. Već tada, bacao sam mnogo duže od svojih vršnjaka iz škole, i tako je sve krenulo a traje i dan danas”, rekao je za SportSport.ba Aleksandar Novaković.

Za mladog talenta, odmah su bili zainteresovani mnogi klubovi. Prvi od njih stigao je AK Borac, koji je pod svoje Aleksandra uzeo još 2012. godine. Od tada se redaju njegovi uspjesi.

“U Borcu bacam kuglu od 2012. godine, kada sam i došao na prvi trening. Od tada, krećem u takmičenja, čime počinje moja karijera u ovom sportu. Državni sam prvak kako u mlađim juniorima tako i u seniorima, prije nekoliko dana na mitingu u Novom Sadu osvojio sam prvo mjesto bacivši kuglu tešku 7,62 kilograma na dužinu od 16,10 metara što je dvoranski rekord AK Borac. Dok je na otvorenom moj lični rekord 16,36 metara”, dodao je Novaković.

Pripreme za ovu sezonu su uveliko počele. Ambicije se znaju.

“Trenutno sam u jakim treninzima snage. Spremam se za ljeto, gdje me očekuje dosta jakih takmičenja. Cilj za narednu sezonu mi je da bacim normu za prvenstvo Evrope za mlađe seniore to je ispod 21 godine starosti. Osjećam se odlično, bitno mi je da sam zdrav i da nema povreda, kako bih ostavrio zacrtani cilj”, ističe on.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi