Nove pobjede Strikea i Zenikoma

Nove pobjede Strikea i Zenikoma

A. Beganović
Teme:

Protekle sedmice odigrano je 14. kolo Bowling lige Bosne i Hercegovine, a vodeće ekipe u obje grupe, Strike i Zenikom, stigle su do novih pobjeda.

Grupa A

Strike i Hambone nastavljaju igrati u žestokom ritmu. Strike je visoko porazio trećeplasirani Dalcom 8:2, dok se Hambone lagano obračunao sa posljednjom Ultrom i upisao novu destku na svome kontu.

Konačno su dobru partiju pružili i igrači Club 072 koji su sa savladali Walter rezultatom 7:3. U posljednjem susretu ovog kola Flin'stonesi su uz dosta problema savladali Pio/Mio sa 6:4.

Rezultati 14. kola:

Pio/Mio – Flin'stones 4:6

Dalcom – Strike 2:8

Hambone – Ultra 10:0

Club 072 – Walter 7:3

Tabela: Strike 24, Hambone 21, Dalcom 19...

Grupa B

Vodeći dvojac grupe B je u ovom kolu trebao imati lagan posao. I zaista, Zenikom je bez problema savladao posljednjeg Čelika sa 8:2, dok je Minex-Zenica imao dosta problema sa Nektarom u susretu koji je završen rezultatom 6:4.

Ipak, posao sedmice su napravili Pin Palsi koji su odigrali dva susreta sa direktnim suparnicima za treću poziciju koja vodi u play off. U prvom susretu su, nevjerovatno lagano, savladali ekipu Time out-a sa 8:2. Drugi susret protiv Amputirca Pin Palsi su, razlikom na čunjeve, dobili sa 6:4 i time borbu za treće mjesto učinili maksimalno neizvjesnom.

Rezultati 14. kola:

Čelik – Zenikom 2:8

Time out – Pin Pals 2:8

Pin Pals – Amputirac 6:4

Nektar – Minex-Zenica 4:6

Tabela: Zenikom 25, Minex-Zenica 21, Amputirac 17, Pin Pals 117...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.