Novi doping skandal potresa atletiku

Oduzimanje medalja se nastavlja

Novi doping skandal potresa atletiku

Kubanskoj atletičarki Yarelys Barrios oduzeta je medalja sa Olimpijskih igara.

Barrios je na Igrama u Pekingu 2008. godine osvojila srebrnu medalju u bacanju diska, ali je naknadno utvrđeno da je koristila nedozvoljena sredstva.

Kubanka je na taj način retroaktivno suspenodavana, tako da srebrno odličje sada ide u ruke Ukrajinke Olene Antonove, dok će bronza pripasti Kineskinji Song Amin, saopštio je MOK.

Podsjetimo, Barrios je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine takođe bila druga, a u periodu od 2007. do 2013. godine osvojila je i četiri medalje na svjetskim prvenstvima (dva srebra i dvije bronze). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi