"Novi Kličko" brutalno nokautirao Adnana Redžovića
Foto: Screenshot

Težak poraz bh. boksera

"Novi Kličko" brutalno nokautirao Adnana Redžovića

M. Šljivak

Bh. bokser Adnan Redžović poražen je sinoć u Erfrutu od njemačkog borca Toma Schwartza (23) u borbi za WBO interkontinentalnu titulu svijeta.

Schwartz, kojeg u Njemačkoj proglašavaju nasljednikom Vladimira Klička, brutalno je nokautirao Redžovića u drugoj rundi i tako je došao do naslova WBO prvaka.

Dobro je Redžović ušao u meč. Pogodio je nekoliko navrata njemačkog boksera, ali mu ni ovaj nije ostao dužan, pa se od samog početka mogla vidjeti dosta otvorena borba.

Ipak, u drugoj rundi Nijemac je potpuno dominirao. Pogađao je konstantno Redžovića, da bi pred kraj ove runde uspio i da ga nokautira.

Desnim krošeom je Schwartz pogodio Redžovića koji je završio na podu. Uspio se podići i nastaviti meč, ali je njemački bokser novim krošeom poslao bh. borca na pod i to je bio kraj meča.

Schwartzu je ovo bio 19. meč u karijeri. Ima isto toliko pobjeda, a 12 puta je slavio nokautom.

Redžović je također odradio svoj 19. meč i ovo mu je drugi poraz.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi