Novi šamar američkom sprintu: Bolt vodio Jamajku do zlata

Jamajčanima zlato u štafeti 4x100 metara

Novi šamar američkom sprintu: Bolt vodio Jamajku do zlata

A. Beganović

Muška štafeta Jamajke osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu u disciplini 4x100 metara.

Jamajčani su dionicu od 400 metara istrčali u vremenu 37.36, a do zlata su trčali u sastavu Nesta Carter, Asafa Powel,Nickael Ashmeade i Usain Bolt. 

Za veliko iznenađenje pobrinula se štafeta Kine u sastavu Youxue Mo, Zhenye Xie, Bintian Su i Peimeng Zhang, koji su 400 metara istrčali u vremenu 38.01 što im je bilo dovoljno ua srebrenu medalju.

Kanadska štafeta u sastavu Aaron Brown, Andre De Grasse, Brendoin Rodney i Justyn Warner je stigla do bronzane medalje, a 400 metara su istrčali u vremenu 38.13.

Američka štafeta, iako je sjajno otvorila trku, ostala je bez medalje pošto je diskvalifikovana zbog nepravilne izmjene štafetne palice.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije