Novi spektakl u najavi: Joshua i Kličko ponovo u ringu?
Foto: EPA

Borba u Njemačkoj?

Novi spektakl u najavi: Joshua i Kličko ponovo u ringu?

M. Šljivak

Bokserski svijet ne prestaje da priča o sjajnoj borbi koju su u subotu u Londonu odradili Anthony Joshua i Vladimir Kličko.

Fantastičan meč pun preokreta i nokauta na kraju je pripao Britancu, koji je legendarnog Klička nokautirao u 11. rundi, te je uz odbranu IBF naslova, osvojio i titule WBA i IBO šampiona svijeta.

Vladimir je u martu napunio 41 godinu, ali je protiv Joshue izgledao sjajno. Bio je blizu pobjede, postao je prvi čovjek koji je 27-godišnjeg Britanca slao na pod, no na kraju nije izdržao strašan aperkat kojim ga je Joshua pogodio.

Bio je ovo prvi nokaut za Klička od 2004. godine i poraza od Lamona Brewstera, ali čini se kako Dr. Steelhammer nema namjeru još uvijek da okači rukavice o klin.

Nije Ukrajinac još uvijek donio konačnu odluku o nastavku karijere i revanšu, kojeg mu je Joshua otvoreno ponudio i to na njegovom terenu u Engleskoj.

"Naravno da nemam ništa protiv revanša s Kličkom. Vjerujem da i on to želi, a ja sam spreman da se borim gdje god on želi. Ne padam pod pritisak i spreman sam otići na njegov teren. Nije mi bitno gdje bismo se borili", rekao je Joshua.

Ovaj spektakl bi ponovo donio ogromnu zaradu. Meč na Wembleyju je plaćen više od 50 miliona funti, a Joshua je zaradio čak 15.

Pored Klička, još je nekoliko opcija za novu borbu britanskog boksera. Tyson Fury je jedna od njih, ali tu su i momci koji drže titule teške kategorije Deontay Wilder (WBC) i Joseph Parker (WBO).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti