Novi sportovi se igraju u regiji nuklearne kastastrofe

MOK odobrio nastupe u Fukošimi

Novi sportovi se igraju u regiji nuklearne kastastrofe

M. Šljivak

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine odlučili su da se bejzbol i softbol utakmice igraju u Fukošimi, regionu koji je 2011. godine pogođen zemljotresom, cunamijem i nuklearnom katastrofom.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) prihvatio je zahtjev da se novi sportovi na Igrama igraju u ovoj regiji, a konačna odluka o lokacijama gdje će se ovi sportovi igrati biće donijeta na sastanku Izvršnog odbora od 6. do 8. decembra.

Bejzbol i softbol su 2008. godine izbačeni iz olimpijskom programa. Ipak, odlučeno je da se oni vrate u program za OI 2020. godine, a teško da će se igračima svidjeti što baš u ovoj regiji igraju utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti