Novi veliki obračun:  Pacquiao i Marquez ponovo u ringu

Nova borba u novembru?

Novi veliki obračun: Pacquiao i Marquez ponovo u ringu

M. Šljivak

Nakon što je prije nekoliko dana jednoglasnom odlukom sudija u borbi za WBO pojas savladao Mikea Alvarada, meksički bokser Juan Manuel Marquez mogao bi se ponovo susresti s filipinskim borcem Mannyjem Pacquiaom.

Pacquiao traži protivnika za meč u novembru ove godine, a iako pregovori o borbi još nisu počeli, očekuje se da će 41-godišnji Meksikanac prihvatiti borbu s Mannyjem.

"Marquez će dobiti priliku da se suprotstavi Mannyju. Ako ne prihvati borbu, ponudićemo je Ruslanu Provodnikovu", rekao je promoter Bob Arum.

Ako bi došlo do borbe Pacquiaoa i Marqueza, to bi bio njihov peti duel. Zadnji meč u decembru 2012. godine je dobio Marquez teškim nokautom u šestoj rundi, a prije toga je Pacquiao slavio u dva meča. Jedan meč 2004. godine završen je bez pobjednika.

Duel iz 2012. godine je proglašen za borbu godine po izboru Ring magazina.


KNOCKOUT A MANY PACQUIAO!!!! vs Márquez 2012 by dm_50c648fd3af76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti