Novo finale Zlatnih momaka!

BiH u finalu

Novo finale Zlatnih momaka!

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Paraolimpijskih igara. Večeras je u polufinalu u Rio de Janeiru naša selekcija pobijedila Egipat rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:16 i 25:20.

Fantastičnom igrom je naša selekcija došla do novog finala. Iako je Egipat nešto bolje ušao u prvi set, bh. tim nije dopustio rivalu da se odvoji kod vodstva od 7:4, ali u neizvjesnoj završnici prvog seta naš tim dolazi do osvajanja ovog dijela igre (25:23), a iskoristili smo treću set loptu.

Drugi set je bio potpuna suprotnost prvom. Naša selekcija je odigrala skoro bez greške i na kraju je ovaj set okončan sa 25:16.

Treći set također donosi mnogo bolju igru naše selekcije. Lagano smo na kraju priveli i ovaj set kraju (25:20), te je naš tim stigao do trijumfa.

Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi