Objavljena nova IJF lista, Cerić napredovala šest pozicija

Može li do statusa nositeljice?

Objavljena nova IJF lista, Cerić napredovala šest pozicija

Dž. Mrakić

Međunarodna džudo federacija (IJF) objavila je novu rang listu za najbolje džudiste i džudistkinje svijeta.

Jedini takmičar koji donosi značajne rezultate za Bosnu i Hercegovinu u seniorskoj konkurenciji jeste Larisa Cerić, koja je nedavno pobjedom nad svjetskom prvakinjom Song Yu osvojila bronzanu medalju na Grand Slam turniru u Parizu.

Cerićka je sa 200 osvojenih bodova u Francuskoj ostvarila najveći napredak od svih takmičarki na novoj rang-listi. Naša predstavnica napredovala je šest pozicija i sada je 18. džudistkinja na svijetu.

Inače, na olimpijskoj rang-listi sada se nalazi na 9. mjestu i nada se kako će do kraja kvalifikacijskog ciklusa uspjeti izboriti plasman među osam najboljih na svijetu i na taj način izboriti status nositeljice na Olimpijskim igrama naredne godine u Rio de Janeiru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.