Objavljena polufinalna startna lista, Tuka izbjegao najbolje

Amos i Rudisha u istoj grupi

Objavljena polufinalna startna lista, Tuka izbjegao najbolje

Dž. Mrakić

Danas je, nakon okončanja kvalifikacija za plasman u polufinale, objavljenja nova startna lista za utrku na 800 metara.

Naš najbolji atletičar nalazi se u trećoj grupi, gdje su mu glavni konkurenti Poljak Lewandowski i Kenijac Rotich. Ipak, svakako će Tukina grupa biti manje iscrpljujuća i imati lakši tempo u odnosu na drugu u kojoj su nalaze, pored Amela, glavni konkurenti za zlatnu medalju, trenutno prvi srednjoprugaš Nijel Amos i svjetski rekorder David Rudisha.

Najneizvjesnija i najzanimljivija bit će prva grupa u kojoj se nalaze Aman, Kipketer, Kszczot i Bosse. 

Gledajući imena koja je Tuka izbjegao i koja su se našla u drugim grupama, naš srednjoprugaš ne bi trebao imati većih problema da izbori plasman među osam najboljih na svijetu. U finale idu po dva najbolja rezultata iz svake grupe i dva najbolja od preostalih 18.

Polufinalna utrka na programu je sutra u 14:15 h po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.