Od brutalnog razočaranje do velikog slavlja

Drama za Amerikanca u Riju

Od brutalnog razočaranje do velikog slavlja

Srednjeprugaš iz Sjedinjenih Američkih Država Paul Chelimo doživio je sigurno jedan od većih šokova u svojoj karijeri tokom Olimpijskih igara u Riju.

On se takmičio u trci na 5.000 metara te je kroz cilj prošao kao drugi što je značilo da je osvojio srebrenu medalju. Ipak, tokom intervjua za jednu televiziju, novinar mu je rekao da je diskvalifikovan, a on je ostao u šoku. Diskvalifikovan je u prvom trenutku bio zbog toga što je navodno imao kontakt sa protivnikom.

Ipak, da se sve na kraju dobro završi po njega, pobrinuli su se američki treneri koji su uložili žalbu koja je uvažena, te je na kraju srebrena medalja ipak završila u rukama ovog Amerikanca.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi