Odbojkaši Bosne poraženi od Lukavca

Superliga FBiH za muškarce

Odbojkaši Bosne poraženi od Lukavca

E. Dindić

U okviru 13.kola Superlige FBiH za odbojkaše u Kalesiji su se sastali domaći odbojkaši Bosne i ekipa 7 Lukavca koja pretenduje na mjesto koje vodi u Premijer ligu. 

U prvom setu domaći odbojkaši su sjajno otvorili susret poveli su 11:3, da bi poslije toga došlo do pada koncetracije koje znalački koriste gosti iz Lukavca i osvajaju ovaj set rezultatom 25:19.

Drugi set ponovo odbojkaši iz Lukavca igraju sjajno i osvajaju rezultatom 25:17, odnosno rezultat je glasio  2:0 u setovima.

Treći set je možda i najbolje pokazao ono zbog čega se igra odbojka. Puno preokreta i neizvjesnosti. Kod rezultata 30:29, za ekipu Bosne zbog prigovora jedan od igrača gostiju dobija crveni karton te domaći odbojkaši osvajaju kazneni poen i slave pobjedu u ovom setu 31:29, te smanjuju rezultat na 2:1 u setovima. 

Četvrti set se ponovo igra poen za poen do rezultata 14:14, a onda domaći odbojkaši sa par grešaka dozvoljavaju gostima iz Lukavca da se odlijepe do osvajanja ovog seta rezultatom 25:18, te konačnih 3:1 u setovima za ekipu 7 Lukavca.

OK Bosna Kalesija- OK 7 Lukavac 0:3 (19:25, 17:25, 31:29, 18:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi