Odbojkaši Bosne u sjajnom meču bolji od Maglića

Premijer liga BiH u odbojci, 7. kolo

Odbojkaši Bosne u sjajnom meču bolji od Maglića

S. Mlaćo

U Maloj dvorani KSC Skenderija večeras je odigran susret 7. kola Premijer lige BiH u odbojci, a snage su odmjerili OK Bosna Sarajevo i OK Maglić iz Foče.

Domaći su slavili sa 3:1 u setovima. 

Radilo se o susret desetoplasirane i osmoplasirane momčadi na tabeli, a gosti su bolje otvorili meč, vodili sredinom prvog seta sa 15:11,  te slavili 25:16. U drugom setu bude se odbojkaši Bosne koji su odmah na početku poveli sa 2:0 i održavali prednost do kraja seta koji su riješili u svoju korist 25:18. 

Sjajan meč publika je mogla vidjeti u trećem setu  koji su bolje otvorili odbojkaši Maglića, poveli sa 4:0, ali domaći su se vratili i došli do vodstva 10:8. Velika borba zatim i vodstvo odbojkaša Bosne sa 2:1, pobjedom u ovom setu rezultatom 25:20. 

U četvrtom setu također neizvjestan meč,  timovi su se smjenjivali u vodstvu, ali više su pokazali domaći odbojkaši te slavili sa 25:21, za konačnu pobjedu od 3:1. 

Odbojkašima Bosne bila je ovo druga pobjeda u sezoni.

OK Bosna Sarajevo - OK Maglić Foča 3:1 (16:25, 25:18, 25:20, 25:21) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi