Odbojkaši Kaknja se oprostili od Evrope

Radnički slavio i u drugom susretu

Odbojkaši Kaknja se oprostili od Evrope

A. Beganović

Odbojkaši Kaknja završili su svoju evropsku avanturu. Naime, Radnički iz Kragujevca je i u drugom susretu osmine finala Challenge kupa bio bolji od Kaknja (3:0), te se tako zasluženo plasirao u narednu fazu takmičenja.

Nakon što su u prvom susretu pred svojim navijačima izgubili od Radničkog (3:1), odbojkaši Kaknja su i večeras poraženi, te su tako svoju evropsku avanturu završili u osmini finala Challenge kupa, što svakako za bh. predstavnika nije loš rezultat.

Večeras je Radnički mnogo bolje otvorio susret i u prvom setu je slavio sa 25:18, da bi drugi set bio dolučen na razliku (27:25), a u trećem su domaći slavili sa 25:12.

Challenge kup, osmina finala, revanš susret:
Radnički – Kakanj 3:0
(25:18, 27:25, 25:12)
Hala sportova „Jezero“ u Kragujevcu. Gledalaca 300 . Sudije; Tudor Pop (Rumunija) i Nurper Ozbar (Turska).
RADNIČKI: Ćirović, N.Stevanović, Jovanović, Radović, Perović, Vulović, R.Stevanović, Ilić, Ivović, Čedić, Blagojević, Pantelić. Trener: Dejan Matić.
KAKANJ: Čeremidžić, Krivokapa, Eminović, Đakovac, Mustafić, Šormaz, Aganović, Bjelopoljak, Delibašić, Simeunović, Ginov, Salihović.Trener: Jakub Ganić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije