Odbojkaši Kaknja stigli do šeste uzastopne pobjede
PIŠE: Čedo Matović

Bolji od Gacka

Odbojkaši Kaknja stigli do šeste uzastopne pobjede

Odbojkaši Kaknja su u okviru 14. kola Premijer lige BiH upisali i 12 prvenstvenu pobjedu, šestu u nizu. Dočekali su neugodni sastav iz Gacka, no nisu imali većih problema, rutinski su ih savladali sa maksimalnih 3:0 i gostima se tako revanširaju i za poaz iz prvog dijela sezone.

Domaćini su potvrdili u ovom meču razliku u kvalitetu te je strateg "cementara" Almir Aganović dao i priliku mlađim igračima da stiču iskustvo i kale se. U redovima slavljenika posebno su bili razigrani, paljanski i ljubinjski asovi Marko Tadić i Danilo Ružić - Ruža, igrači koje krase i najljepše sportske vrline. 

Pomenuti dvojac igrao je poslednje tri sezone u ekipi iz Gacka. Ostavili su i neizbrisiv i veliki trag u tom klubu, pišući i najljepoše stranice muške odboje u Hercegovini igrajući prošle sezone i finale plej ofa za prvaka.

U sledećem 15. kolu koje je na rasporedu 19. i 20. februara, Muriz Krivokapa, Armin Šljivo, Hare Škulj, Sejdim Mustafić, Armin Fejzović Ismet Delibašiuć, Berin Pinjić, Samir Berič i ostali Kakanjci  u Srebreniku ukrštaju koplja sa Gradinom Herceg, a odbojkaši iz Gacka će u Ilijašu snagu odmjeriti sa domaćimom.

Poslije odigranog 14. prvenstvenog kola sa skorom dvanaest pobjeda uz dva poraza i sa 34 osvojena boda odbojkaši Kaknja sa na visokom drugom mjestu ligaške tabele i sa odličnim izgledima da sa "kote dva"  krenu u plej of za prvaka. Trećeplasiranom Radniku bježe tri boda, a šest zaostaju za prvoplasiranom Mladosti. 

Puleni trenera, igrača Almira Aganovića sve su prijatno iznenadili i "nevjerne tome" te u sjajnoj i zdravoj atmosveri bruse formu za nastavak takmičenje i za finalni turnir Kupa BiH, 

U redovima Kaknja vlada optimizam uvažavaju i respektuju sportske rivale ali vjeruju u svoje snage nadaju se i najboljem, da će kakanjsku odbojke vratiti i na stare staze slave kad su u nizu bili sedmostruki prvaci Premijer lige.

Premijer liga, 14. kolo:

OK "Kakanj 78"  - MOK "Gacko"  3:0 / 25:20, 25:23, 25:17

SD SPC "Kakanj"

Gledalaca 200

Delegat: Radovan Vračević / Derventa

Prvi sudija: Zdravko Jakiša / Čapljina

Drugi sudija: Slaviša Kuzmanović / Banja Luka

OK Kakanj 78: Ermin Lepić, Armin Šljivo, Haris Škulj, Muris Krivokapa, libero Sejdin Mustafić, Samir Berić, Ismet Delibašić, Berin Pinjić, kapiten Almir Aganović, Armin Fejzović, Danilo Ružić, Marko Tadić Trener Almir Aganović

MOK Gacko: Njegoš Vuković, libero Božo Antunović, Ognjen Perišić, Nikola Nastić, Nenad Milidragović, Slobodan Rončević, Trifko Slijepčević, Petar Koprivica, kapiten Milan Bošković, Milan Boršner Treneri: Milan Boškovi, Milan Gutović

Razultati: 14. kolo

Kakanj - Gacko 3:0

Jedinstvo - Borac 3:2

Graddina H - Radnik 0:3

Mladost - Ljubinje 3:0

Domaljevac - Ilijaš 3:0

Tabela

1. Mladost 40

2. Kakanj 34

3. Radnik 31

4. Jedinstvo 25

5. Gradina Herceg 23

6. Gacko 17

7. Borac 15

8. Ljubinje 11

9. Domaljevac 11

10. Ilijaš 3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi