Odbojkaši Kaknja u Bijeljini žele pobjedu

Prva utakmica polufinala doigravanja za prvaka

Odbojkaši Kaknja u Bijeljini žele pobjedu

D. Kurbegović

Kakanjski odbojkaši sutra u Bijeljini igraju prvu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka protiv ekipe Radnika.

Nakon što su u četvrtfinalu u dvije utakmice relativno lako savladali fočanski Maglić, za Kakanjce će ovo biti prvi pravi ispit u doigravanju.

U kakanjskoj ekipi vlada odlična atmosfera, a kako nam je kazao sve bolji Muris Krivokapa, vrijedno se radi i na treninzima:

"Atmosfera je dobra u ekipi, radimo jako i kvalitetno. Bit će jako teška utakmica, ali mislim da ćemo izaći kao pobjednici. Igramo dobro cijelu sezonu, dobro se radi i polako stvaramo jednu lijepu priču". 

Kakanjci su u regularnom dijelu sezone jedan od rijetkih poraza pretrpjeli upravo u Bijeljini, a Krivokapa misli da je ekipa trenutno dosta spremnija:

"Pa to je početak sezone, loše smo igrali, ali mislim smo dosta spremniji i kvalitetniji. Kako ja, tako i ekipa, jako smo motivisani, a pogotovo zbog poraza koji se desio u pravom dijelu sezone."

Tehničar ekipe Armin Fejzović kaže da ukoliko ekipa da maksimum može do pobjede u Bijeljini:

"Što se tiče atmosfere u klubu mogu reći da je odlična sto se pokazuje i na treninzima. Gostujemo jednoj iskusnoj ekipi koja ima par dobrih igrača, ali ako budemo dali svoj maksimum mislim da mozemo iznenaditi čak i u prvoj utakmici. Za meč smo spremni, treniramo naporno i do kraja sezone očekujemo finale, naravno što je cilj kako mene tako i kompletne ekipe.", kazao je Fejzović.

Meč u Bijeljini igra se u subotu u sportskoj dvorani Gimnazije, s početkom u 19:00 sati.

Podsjećamo, kakanjski odbojkaši su regularni dio sezone završili na drugoj, a Radnik na trećoj poziciji. Revanš se igra u Kaknju za sedam dana, a eventualna majstorica dan poslije, također u Kaknju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi