Odbojkaši Kaknja u osmini finala Challenge Cupa

Veliki uspjeh odbojkaša iz Kaknja

Odbojkaši Kaknja u osmini finala Challenge Cupa

A. Beganović

Aktuelni bosanskohercegovački prvaci, odbojkaši Kaknja, plasirali su se u osminu finala Challenge Cupa.

Naime, u revaš susretu šesnaestine finala odbojkaši Kaknja su nošeni sjajnom podrškom s tribina uspjeli savladati belgijski Prefaxis (3:2 - zlatni set 15:9).

Nakon što su u prvom susretu izgubili s maksimalnih 3:0, malo ko je očekivao da odbojkaši bh. predstavnika u revanšu mogu napraviti čudo.

Međutim, izabranici Jakuba Ganića vjerovali su u svoje mogućnosti i u sinoćnjem susretu punom preokreta su uspjeli slaviti sa 3:2, te su tako došli do zlatnog seta u kojem su slavili sa 15:9.

Challenge Cup, šesnaestina finala - revanš susret:
Prefaxis-Kakanj 3:2 / Zlatni set 15:9
Rezultat po setovima: (25:23; 15:25; 22:25; 25:22 i 15:13)

Sportska dvorana u Kaknju.Gledalaca 500. Sudije: Weinberger Philippe (Švicarska) i Dragomir Florin Alexandru (Rumunija)

KAKANJ: Čeremidžić, Krivokapa, Eminović, Đakovac, Mustafić, Šormaz, Aganović, Bjelopoljak, Delibašić, Simeunović, Ginov, Salihović. Trener:Jakub Ganić.

PREFAXIS: Hoho, De Brandt, Radović, Plotyczer, Wijk Tegenrot, Ver Eecke, Duduj, Mijailović, Kust.Trener:Alain Derdenne

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.