Odbojkaši Poljske porazili Srbiju pred 62.000 gledalaca

Otvoreno SP u odbojci za muškarce

Odbojkaši Poljske porazili Srbiju pred 62.000 gledalaca

Utakmicom Poljska - Srbija otvoreno je Svjetsko prvenstvo za odbojkaše, a domaća selekcija je na otvaranju s maksimalnih 3:0 u setovima savladala naše istočne komšije. Rezultat po setovima glasio je 25:19, 25:18 i 25:18.

Duel kojim je otvoreno SP ostat će još dugo upisan u odbojkašku historiju. Naime, meču između Poljske i Srbije odigran je na Nacionalnom stadionu u Varšavi prisustvovalo je 62.100 gledalaca, što je novi svjetski rekord kada je u pitanju posjeta na nekoj odbojkaškoj utakmici.

Prethodni rekord postavljen je sada već davne 1952. godine, kada je meč između tadašnjeg SSSR i Čehoslovačke gledalo 50.000 ljudi.

Preostale mečeve grupe A srbijanski odbojkaši igraju u Vroclavu, gdje će im rivali biti Argentina (2. septembra), Australija (4. septembra), Venecuela (6. septembra) i Kamerun (7. septembra).

Ostale grupe:
Grupa B: Brazil, Kuba, Finska, Njemačka, Koreja, Tunisa
Grupa C: Bugarska, Kanada, Kina, Egipat, Meksiko, Rusija
Grupa D: Belgija, Francuska, Iran, Italija, Portoriko, SAD

Titulu osvojenu u Japanu 2010. godine brani selekcija Rusije, a tada su u finalu s rezultatom 3:2 savladali reprezentaciju Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije