Odbojkaši Slovenije i Francuske u finalu Evropskog prvenstva

Slovenci priredili najveće iznenađenje na turniru

Odbojkaši Slovenije i Francuske u finalu Evropskog prvenstva

E. Čaušević

U finalu Evropskog prvenstva za odbojkaše snage će odmjeriti reprezentacije Slovenije i Francuske.

U prvoj polufinalnoj utakmici Slovenija je savladala selekciju Italije i tako osigrala prvu medalju u historiji reprezentativne odbojke. Slovenci su slavili rezultatom 3:1 (25:13, 23:25, 25:20, 25:20), te su tako priredili najveće iznenađenje ovog Evropskog prvenstva koje se igra u Bugarskoj.

Odbojkaši Francuske  u drugoj polufinalnoj utakmici savladali su odbojkaše Bugarske rezultatom 3:2 (18:25, 22:25, 26:24, 25:21, 15:12).

Finalna utakmica Evropskog prvenstva između Slovenije i aktuelnog prvaka Svjetske lige Francuske igra se u nedjelju u 19:45 sati u Sofiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti