Odbojkaši titulu posvetili građanima BiH

Zlatni momci ne znaju zakazati

Odbojkaši titulu posvetili građanima BiH

O. Lekić

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci u Holandiji je osvojila sedmu titulu prvaka Evrope. Predsjednik Saveza sjedeće odbojke BiH Miralem Zubović posvetio je novu titulu građanima BiH.

''Novu titulu prvaka Evrope posvećujemo ljudima iz BiH kojima je potrebno što više radosnih trenutaka. Reprezentaciju BiH poštuju i cijene protivnici, a bodre vjerni BH Fanaticosi. To je lijep osjećaj'', izjavio je Zubović na današnjoj konferenciji za medije.

Reprezentacija BiH titulu je osvojila 15. oktobra u Rotterdamu, savladavši u finalu selekciju Rusije sa 3:1 (22:25, 25:23, 25:10, 25:23).

Selektor reprezentacije BiH Mirza Hrustemović istakao je da BiH mora podići igru na još viši nivo kako bi na paraolimpijadi mogla parirati reprezentaciji Irana.

''U Holandiji smo gurnuli u vatru nekoliko mladih igrača da bi stekli neophodno iskustvo pred paraolimpijadu. Isprobali smo različite kombinacije i uspjeli ostvariti novi trijumf, ali protiv Irana će biti mnogo teže'', rekao je selektor BiH.

Kapiten bh. tima Sabahudin Delalić ističe da je suđenje u finalnom meču protiv Rusa bilo nepravedno. On smatra da su čak i organizatori turnira željeli da BiH ovaj put ne osvoji prvo mjesto te da je takav utisak imao tokom cijelog takmičenja, ali da su bh. odbojkaši bili jači i od toga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti