Odbojkaši u polufinalu Paraolimpijskih igara

Polufinale za odbojkaše

Odbojkaši u polufinalu Paraolimpijskih igara

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale Paraolimpijskih igara u Londonu.Izabranici selektora Mirze Hrustemovića danas su u četvrtfinalu za 70 minuta igre savladali Egipat s 3:0 (25:17, 25:16, 25:22).

"Nakon poraza od Irana ozbiljno smo ušli u ovaj meč i bez problema došli do pobjede protiv izuzetno dobre ekipe Egipta. Nismo željeli ništa da riskiramo, od početka smo krenuli maksimalno angažovano, što pokazuje i konačan rezultat", kazao je Feni kapiten reprezentacije BiH Sabahudin Delalić.

Bh. odbojkaši u polufinalu u četvrtak od 17 sati igraju protiv Njemačke, koja je dosad ostvarila sve pobjede. Delalić naglašava da njega i njegove suigrače sigurno očekuje težak meč, ali da ne sumnja u pobjedu.

"Sutra protiv Njemačke moramo ponoviti današnju igru i plasirati se u finale, što nam je bio cilj uoči dolaska u London. Nijemci nisu izgubili nijedan meč, ali su dva pobijedili u tie-breaku. Protiv Kine su gubili s 2:0 ali su na kraju pobijedili što govori da se radi o dobro pripremljenoj ekipi. No, mislim da smo mi kvalitetniji i očekujem da pobijedimo", naglasio je Delalić.

U drugom polufinalu igrat će Rusija i pobjednik susreta Iran - Velika Britanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.