Odbojkaši Vojvodine u Lisabonu napadaju evropsku titulu

Challenge Cup za odbojkaše

Odbojkaši Vojvodine u Lisabonu napadaju evropsku titulu

Drugi susret Challange Cupa u konkurenciji odbojkaša između Benfice i Vojvodine igra se u nedelju od 18 sati u u Lisabonu. 

U prvoj utakmici, odigranoj u Novom Sadu, Vojvodina je savladala Benficu sa 3:1 (25:19, 25:23, 22:25, 25:22).
 

Po pravilima CEV za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda. U slučaju rezultata 3:2, pobjednik dobija dva, a poraženi bod. Ukoliko su nakon dvije utakmice rivali izjednačeni po broju bodova odmah po završetku druge utakmice igra se "zlatni set" do 15 poena.

Vojvodina je na početku svog uspješnog evropskog puta eliminisala i ekipu Mladosti, aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine. Odbojkašima Voše potrebna su dva osvojena seta kako bi podigli trofej namijenjen pobjedniku Challange Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.