Odbojkašice BiH savladale Crnu Goru

Utakmica prvog kruga kvalifikacija za EP

Odbojkašice BiH savladale Crnu Goru

E. Čaušević

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je savladala selekciju Crne Gore rezutatom 3:2 (25:23, 25:27, 23:25, 25:22, 15:9).

Ovo je bila druga pobjeda za naše odbojkašice u prvom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine koje se igra u Azerbejdžanu i Gruziji. U prvoj utakmici BiH je savladala selekciju Norveške, te sada imaju pet osvojenih bodova.

Posljednji meč odbojkašice Bosne i Hercegovine igraju protiv Litvanije i u slučaju prolaska u drugi krug kvalifikacija sa prvog mjesta igrat će u grupi bi gdje se nalaze Francuska, Španija i Belgija.

Ukoliko naše odbojkašice završe na drugoj poziciji i izbori mjesto najboljeg drugoplasiranog tima igrat će u grupi E u kojoj su još Rumunija, Bugarska i Švicarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti